FAQ over Interieurfolie

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze interieurfolies.

Algemeen

Wat wrappen jullie allemaal?

Wij wrappen veel onderdelen van het interieur zoals:

 • keukens
 • achterwanden van keukens
 • badkamerkasten
 • kledingkasten
 • kasten in de woonkamer
 • kastenwanden
 • muren en wanden
 • kasten van caravans of campers
 • winkeletalages ter verfraaiing
 • losse wanddelen in winkels

Het is ook mogelijk om je auto van kleur te laten veranderen door deze te wrappen. Hier gebruiken wij speciale autowrapfolie voor. Kijk op www.successigns.nl/carwrapping/

Waarom wrappen in plaats van vervangen?

Een nieuwe keuken, kast, badkamermeubel, camper of caravan, achterwand, of wat je dan ook wilt laten wrappen, kost veel geld, levert veel gedoe op en vaak moet je veel verbouwen.

Wrappen heeft meerdere voordelen:

 • Je kunt het volledig naar eigen smaak customizen. We hebben verschillende stijl categorieën en universele kleuren.
 • Het laten wrappen is vaak al binnen een dag klaar (ligt aan de grote van het project). Geen ellenlange verbouwing dus!
 • Onze interieurfolies hebben verschillende dure looks en echte feel mogelijkheden (marmer, leer, textiel effect). Op deze manier creëer je iets wat er duur uitziet maar dit in werkelijkheid dus niet is.

Hoe lang duurt het om iets te laten wrappen?

Wij zijn doorgaans in één dag klaar met een project zoals een keuken, maar het kan zijn dat we een of twee dagen langer bezig zijn. Dat hangt af van onder andere de grootte en indeling van de keuken.

Een kast(enwand) is vaak binnen een dag – halve dag klaar. Zo ook andere kleinere projecten zoals een badkamermeubel, een tafel, tv meubel, enz.

Campers en caravans volledig wrappen van binnen neemt vaak langere tijd in beslag doordat de werkruimte klein is en er vaak veel kastjes zijn. Reken hier op 3-5 dagen.

Wrappen jullie ook de binnenkant van kasten?

Het is zeker mogelijk om de binnenkant van kasten, keukens of andere meubels te wrappen. Dit raden wij vaak niet aan omdat het veelal het dubbel kost van de standaard wrap doordat er meer folie verbruikt wordt en het meer werkuren kost.

Wat wij het meeste wrappen is de volledige buitenkant en zijkant van de kasten, keukens of andere meubels. Zo behaal je het resultaat van een compleet andere look en feel terwijl de prijs wel gunstig blijft.

Hoe zit het met de afwerking?

Uiteraard werken wij alles netjes af en zorgen ervoor dat de randen mooi zijn geplakt.

Wanneer je een wastafel of keukenblad gewrapt wil hebben zal er nog wel afgekit moeten worden.

Dit is een vak apart en zit niet bij onze afwerking in. Wij zorgen er wel voor dat het netjes is geplakt dat je of zelf het kan afkitten of het door een gespecialiseerd bedrijf kan laten afkitten.

Wat wrappen wij niet?

Wij krijgen bijzondere aanvragen om te wrappen.

Veel is wel te wrappen maar er zijn helaas ook beperkingen en daardoor is niet alles te wrappen. De volgende onderdelen/ projecten zijn niet te wrappen:

 • Wasbakken
 • Badkamertegels met een grove structuur
 • Badkamerwanden met een diepe voeg
 • Kranen

Materiaal

Welk materiaal gebruiken jullie?

Er zijn meerdere soorten interieurfolie op de markt maar wij gebruiken alleen de folie met de zwaarste kwaliteit. Deze folie heeft een speciale afwerking en een sterke lijmlaag. De folie is kras- en stootbestendig. Bij normaal gebruik blijft het zeker 10 jaar goed.

Kan ik het ook zelf doen?

Jazeker kun je ook zelf doen. Het is alleen best moeilijk om de folie volledig strak te plakken en de hoeken mooi af te werken. Daarnaast heb je naast de folie werkmateriaal nodig om strak te kunnen plakken. Hier zal je dan ook in moeten investeren. Op Youtube zijn wel instructiefilmpjes te vinden hoe je dit het beste zelf kan doen.

Wij raden aan om het door onze specialisten te laten plakken. Zij hebben de kennis en jarenlange ervaring om interieurfolie strak te kunnen plakken en netjes af te werken.

Is de folie weer makkelijk te verwijderen?

Interieurfolie is een zeer sterke folie met een krachtige lijmlaag. Dat maakt ook dat het niet gemakkelijk te verwijderen is. En dat is ook eigenlijk de bedoeling!

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Wij hebben 8 verschillende categorieën. Zo kun je kiezen uit:

 • uni kleur
 • metaal
 • textiel
 • glitter
 • marmer
 • hout
 • leer
 • steen

Binnen deze categorieën hebben we weer verschillende kleurvarianten en nuances.

Kan de folie tegen hitte?

Onze interieurfolies zijn hittebestendig en daarom geschikt om te gebruiken in de keuken of badkamer. Het is niet mogelijk om hete voorwerpen direct op de folie te plaatsen zoals hete pannen. Dan zal de folie kapotgaan.

Hoe kan ik de folie het beste schoonmaken?

Je kan de folie gemakkelijk schoonmaken door een doekje met heet/lauw water te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel toe te voegen.

Gebruik geen chloor, bleek, schuurmiddel of andere bijtende stoffen. Dit veroorzaakt schade aan de folie!

Hoe zit het met vingerafdrukken op de folie?

Op de folie die wij gebruiken blijven er lichte tot geen vingerafdrukken achter. Wordt de folie toch vies dan kun je dit gemakkelijk en snel schoonmaken met een vochtig doekje of gebruik biologische afbreekbare ontvetter.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Wij wrappen ook kasten met een werkje of reliëf erin. Het kan hierdoor wel zijn dat de kwaliteit van de folie iets minder wordt. Dit is dan voor eigen risico.

Kan de folie tegen hitte?

Onze interieurfolies zijn hittebestendig en daarom geschikt om te gebruiken in de keuken of badkamer. Het is niet mogelijk om hete voorwerpen direct op de folie te plaatsen zoals hete pannen. Dan zal de folie kapotgaan.

Garanties

Hoe lang gaat de folie mee?

Bij normaal gebruik blijft de folie minimaal tien jaar mooi, maar met goed onderhoud moet het langer kunnen.

Hoe lang heb ik garantie?

Wij geven zes jaar garantie op onze interieurfolies wanneer ze door onze eigen specialisten zijn aangebracht.

Kan de folie loslaten bij het schoonmaken?

Wanneer je normaal schoonmaakt volgens onze aanwijzingen kan het niet los gaan laten. Gebruik geen schuursponsen, schuurmiddelen of andere bijtende stof op de folie. Kijk tevens uit met scherpe materialen.

Mijn folie heeft losgelaten, wat nu?

Wanneer de folie toch loslaat komen we dat repareren. Om ons goed voor te bereiden op schade vragen wij om een foto te maken en deze naar ons toe te sturen via de mail :info@successigns.nl 

Zo kunnen wij goed beoordelen hoe de schade kan ontstaan zijn en of we het gratis komen herstellen.

Is er schade ontstaan door uw eigen toedoen dan kunnen we dat natuurlijk ook herstellen. Samen overleggen we dan van te voren wat de kosten hiervan zullen zijn.

Heeft zonlicht invloed op de kleur van de folie?

Zonlicht heeft geen enkele invloed op de kleurvastheid van de interieurfolies.

Er zitten luchtbellen onder de folie, wat nu?

Luchtbellen onder de folie hoort niet. Dit houdt in dat de folie niet overal goed gepakt heeft. Deze luchtbellen kunnen we snel en simpel repareren. Dit valt onder de garantie.

Uiteraard controleren we na elke oplevering of er luchtbellen onder zitten om dit probleem te voorkomen.

Zie je toch nog bubbels onder je folie? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@successigns.nl en stuur een foto mee van de luchtbel in de folie. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak om dit repareren.

  Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan hier en wij nemen contact met je op.
  Tevens zullen we je vraag meenemen in deze F.A.Q. pagina.

  Wil je dat we snel contact met je opnemen? Laat dan je telefoonnummer achter!

  Bekijk onze video

  Wrap je keuken voor een totaal andere look en feel!